Élelmiszerek

Maximális teljesítményt akkor lesz képes nyújtani az edzőteremben, ha az étkezésre is maximálisan odafigyel. Ha szeretne hosszabban, keményebben edzeni és/vagy nagyobb súlyokat megmozgatni, akkor nem szabad figyelmen kívül hagyni az edzés előtti étkezés fontosságát.

Az edzés előtt, megfelelő mennyiségben és formában elfogyasztott szénhidrát, segít feltölteni a glikogénraktárakat, ezáltal maximalizálja a teljesítőképességet. További előnye, hogy stimulálja az inzulin felszabadulását, ezáltal gátolja az izomszövet lebomlását, fehérjével kombinálva pedig fokozza a fehérje szintizést.

Edzéseink során az izomszövetek mikrosérüléseket szenvednek el. Regenerációjukhoz fehérjére, pontosabban annak alkotóelemeire, aminosavakra van szükség. Érdemes már edzés előtt bevinni/elfogyasztani ezeket az aminosavakat, hogy a véráramba majd az izmokhoz kerülve, szükség esetén azonnal rendelkezésre álljanak, és megtudják kezdeni a „sérült izomszövetek” újjáépítését. Az edzés előtti fehérjefogyasztás további előnye, hogy növeli az izmokban az anabolizmust, vagyis serkenti az izomtömegnövekedést.