Kerekesszékek

Kerekesszékek és tartozékaik

Hozzájárulnak a sérült terület tehermentesítéséhez, ezzel elősegítve a gyorsabb rehabilitációt, illetve lehetővé teszik a mozgásukban korlátozott személyek közlekedését. Megkönnyítik a beteg hétköznapi tevékenységeinek ellátását!


201termék
 

A kerekesszék egy olyan egyszerű, de nagyon fontos eszköz a mozgássérült emberek számára, amely segít nekik élhetőbb és függetlenebb életet élni. A kerekesszék azoknak a személyeknek lett kifejlesztve, akik nem tudnak járni, vagy csak korlátozottan tudnak mozogni. A kerekek által hajtott szék lehetővé teszi, hogy a mozgássérült személy könnyen haladjon előre és hátra, valamint döntse balra vagy jobbra.

A kerekesszékek tartása az elmúlt évek során számos fejlesztésen túlesett és számos változat kapható a piacon az egyedülálló igények kielégítése érdekében. Alapvetően két fajta kerekesszék létezik - manuális és elektromos. A manuális kerekesszékekben a mozgássérült személy hajtja a kerekeket a saját kezével, általában olyan kerekekkel ellátva, amelyek a kényelmesebb mozgatás és irányítás érdekében kis gumiabronccsal vannak ellátva.

Az elektromos kerekesszékekben a mozgássérült személynek csak annyi a feladata, hogy vezérlőjével irányítsa a kerekesszék mozgását. Ezek az elektromos kerekesszékek gyakran nagyon testre szabottak a felhasználó igényeihez, beleértve a széles körű állíthatóságot, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a látómezőjükben tartani a munkájukat, az olvasást és az érintkezést.

A kerekesszék sokat változott az elmúlt években, és most már sokkal kényelmesebbek és könnyebben használhatóak. A modern kerekesszékek között szerepelnek a kisméretű, könnyen kezelhető kerekesszékek, amelyek azoknak a mozgássérült embereknek készültek, akiknek kis hely áll rendelkezésre, valamint a nagyobb méretű, nehéz elektromos kerekesszékek, amelyek kifejezetten a nagyobb fizikai terheléshez készültek.

A kerekesszék egy olyan eszköz, amely jelentős könnyebbséget jelent a mozgássérült emberek számára. Az új technológiai fejlesztéseknek köszönhetően ma már sokkal könnyebben kezelhetők, mint korábban valaha, és megkönnyítik a mozgássérült emberek életét és a lehető legtöbb önállóságot biztosítják. A kerekesszékek széles választéka biztosítja, hogy mindenki megtalálja azokat, amelyek megfelelnek az egyéni igényeknek és kényelmi szintnek.