Betegemelés, rögzítés, kapaszkodók

Biztonságos mozgatás

Ezen kategóriába gyűjtöttünk minden olyan terméket, amely a fekvőbetegek és otthoni ápolásra szorulók mozgatásához, rögzítéséhez szükséges lehet. Segítségükkel biztonságosan emelhetjük és mozgathatjuk őket. Ez a betegfürdetéshez nagy segítség lehet.


291termék
 

A betegemelés, mozgatás és rögzítés olyan tevékenységek, amelyeket a betegellátás során alkalmaznak, hogy megkönnyítsék és biztonságosabbá tegyék az ágyban fekvő vagy mozgásképtelen betegek kezelését. A legtöbb esetben ezeket a tevékenységeket akkor alkalmazzák, ha a betegnek mozgás vagy emelkedni való képessége meg van korlátozva, és nehezen tudja magát ágyból vagy székből emelni.

Az első és legfontosabb feladat a betegemelés, amely lehetővé teszi, hogy a beteget biztonságosan áthelyezzük egy helyről a másikra. Ez lehetővé teszi a beteg testhelyzetének változtatását, ami elengedhetetlen annak megakadályozásához, hogy a beteg decubitus fekélyt kapjon. A betegemelés segíthet jelentősen csökkenteni a beteg sérülési kockázatát, és javíthatja a beteg életminőségét, például javíthatja a vérkeringést, a légzőszervi funkciót és az emésztést.

A betegmozgatás másik fontos aspektusa a beteg rögzítése, amelynek célja, hogy megakadályozzuk a beteg sérülését és csökkentsük az átmozgatáskor bekövetkező kockázatot. Amikor a beteget átköltöztetjük, fontos, hogy stabil helyzetben legyen, hogy védjük az ízületeit és a gerincét, és elkerüljük az esetleges baleseteket.

Az egyéb segédeszközök használata is elengedhetetlen a betegmozgatás során, például az emelőgépek, a tolószékek, a pózváltó matracok és a betegágyak.

Az egészségügyi dolgozóknak különös figyelmet kell fordítaniuk a betegemelési és mozgatási technikákra, és rendszeresen képezniük kell magukat a megfelelő technikákról, mivel ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a betegek biztonságosabban és hatékonyabban mozoghassanak.<\/p>