Ortézisek, derékövek, derékszorítók

Óvjuk a sérült testrészt!

Ortéziseink segítségével a sérült végtag megóvható a további károsodástól. Alkalmasak törések, műtétek utáni lábadozáshoz!


588termék
 

Az ortézisek, derékövek és derékszorítók olyan speciális orvosi eszközök, amelyek segítségével lehetőség van a test különböző részeit támogatni vagy rögzíteni. Általában a boka, a térd, az alkar vagy éppen a derék környékén használják őket, hiszen ezek azok az izületek és testrészek, melyeknek rendszerint nagyobb terhelésnek vannak kitéve nap mint nap.

Az ortézisek az egyik legelterjedtebb orvosi segédeszközök közé tartoznak, melyek az ortopédiai betegségek kezelésére szolgálnak. Ezek az eszközök nagyon sokféle fajtában léteznek, számos funkciót látva el horgolt kötéstől, az ujjnyújtókig. Az ortézisek fő feladata a sérült vagy gyógyuló ízület vagy végtag stabilitásának biztosítása, a sérülés előtti állapot helyreállítása, a fájdalom csökkentése és az izomrendszert megkönnyítése.

A derékövek és derékszorítók kifejezetten a derék környékének támogatására szolgálnak. Segítségükkel lehetőség van az erős sportolók, vagy olyanok, akik nehéz fizikai munkát végeznek, hátában és derekában viselni egyfajta segédeszközként, amely támogatja a terhelhetőséget. Ezek az eszközök gyógyászati célokra is használhatók , amikor a beteg súlyos gerincbetegségben szenved.

Fontos kiemelni, hogy az ortézis használata mindig csak a terápia egy része lehet. Ha sérülést vagy fájdalmat tapasztalunk, mindenképpen konzultáljunk orvossal, hogy megfelelően kezelhessük a betegséget, és az esetleges ortézis használatán túlmenően is szakszerű segítséget kapjunk.