Inkontinencia

Vízeletttartási problémákra

Inkontinencia betétek és felnőtt pelenkák széles választékban. Az inkontinencia három fő típusa. Érzékeny hólyag, vizeletszivárgás, vizelettartási probléma.


363termék

Az inkontinencia, azaz vizelettartási probléma minden életkorban előfordulhat és számos ok állhat a hátterében. Kezelése azért fontos, mert kényelmetlenséget okozhat, és akár társadalmi problémákat is okozhat.

A kezelés első lépése mindig az ok felkutatása. A vizelettartási problémák elég sokféle okból adódhatnak, tehát a pontos diagnózis előnyös lehet a megfelelő terápia kiválasztásához. Az okok között szerepelhet a szervek vagy az idegek betegsége, húgyúti fertőzés, gyógyszerszedés, és az életmód változása is.

Az inkontinencia kezelése több fejezetben zajlik. Az első és legfontosabb az életmódbeli változtatások. Gyakran elegendő speciális edzésekkel az inkontinencia megszüntetése. Általában előnyös a speciális edzések végzése, melyek a medencefenék izmainak erősítésére irányulnak, ami a vizelettartási problémák enyhítéséhez vezethet.

A dietázás is kulcsfontosságú szerepet játszik az inkontinencia kezelésében. A megfelelő étrendkiegészítőkkel és a megfelelő folyadékbevitellel megelőzhető az inkontinencia. A rostokban és a vízben gazdag ételek fontosak, mert könnyen emészthetőek, és a székrekedés esélye is kisebb. A koffein, a csokoládé, a cukor érdemes elkerülni.

A következő lépés a gyógyszerszedés lehet. A vizeletnek a hólyagban történő tartása érdekében receptorokat kell blokkolni a hólyag falán. A gyógyszerek lehetővé teszik, hogy a hólyag falai ellazuljanak, és ezzel megakadályozzák a hólyag korai kiürülését.

Ha az életmódbeli, illetve gyógyszeres megoldások nem segítenek, a sebészeti beavatkozás lehet az utolsó lehetőség. Az inkontinencia sebészi kezelése egy olyan beavatkozás, amely során a húgyhólyag területén lévő működési zavarokat kijavítják. Azonban, mivel a műtét mindig kockázatos, a sebészeti megoldás előtt fontos, hogy minden más lehetőséget kimerjenek.

Az inkontinencia kezelése azonban minden esetben egyedi, hiszen az okok és a megoldások is változatosak lehetnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy szakemberrel konzultáljunk a vizelettartási problémák kezelése során, és az életmódbeli, gyógyszeres és sebészeti megoldásokról való tájékoztatást követően tegyük meg a szükséges lépéseket az inkontinencia megszüntetéséért.