Diagnosztika

Diagnosztikai eszközök

Diagnosztikai műszereink között megtalálhatók az orvosi diagnosztika legfontosabb műszerei.


355termék
 

A diagnosztika a betegségek, sérülések és egészségügyi problémák azonosításának és elemzésének folyamata. A diagnózis a betegséggel kapcsolatos hivatalos vélemény, amelyet egy orvos vagy más egészségügyi szakember állít fel a betegség okától függően. Az orvosi vagy klinikai diagnózisok helyesen azonosítják a betegség okát, típusát és állapotát, és lehetővé teszik az orvosok számára a megfelelő kezelés előírását.

A diagnózis folyamata általában elosztódik több lépésre. Az első lehetőség a beteg alapos fizikai vizsgálata, és az orvos által gyűjtött anamnézis, mely magában foglalja a beteg tüneteinek leírását, az egészségügyi problémák előfordulásának időpontját, az életmódot, és az örökletes betegségek jelenlétét a családban.

Az érzelmi állapotok és a mentális egészség megállapítására az orvosok általában teszteket és interjúkat is végeznek. Ha az elsődleges vizsgálatok eredményei nem egyértelműek, az orvosok további diagnosztikai tesztelést is végezhetnek. Ilyen tesztek lehetnek a vérkép vizsgálat, a röntgen, az ultrahang, a CT, az MRI vizsgálat, valamint a biopszia.

Az orvosok számára a diagnózis megszületése fontos, hogy megkezdődhessen az adott beteg gyógyító terápiája, és akár életmentő kezelést is nyújthassanak, ha ez szükséges. A diagnózis azonban időnként intenzív kutatás és további tesztelés nélkül nehezen tehető meg. Az orvosok és a diagnostikai kórházak azonban folyamatosan fejleszteni próbálják a diagnosztikai technológiát, hogy minél pontosabb, gyorsabb és hatékonyabb legyen a betegségek korai azonosítása.