Párnák, gyógyászati párnák

Gyógyászati célú párnák

Kényelmi és gyógyászati célú párnáink segítségével, könnyebb lehet a lábadozás. Külünösen a fekvőbetegeknek lehetnek hasznosak ezen termékek.


351termék
 

Párnák, gyógyászati párnák - ezek olyan termékek, melyek az éjszakai pihenés során jelentős szerepet játszanak, hiszen egész éjszaka alatt fekszünk rajtuk. Emellett azonban számos más célból is alkalmazhatók, például a kényelmes ülés, vagy a testmozgás során történő támogatás céljából.

Az egyszerű párnák általában textilanyagból készülnek, töltőanyaga pedig általában toll vagy szintetikus anyag. Gyógyászati párnák esetében azonban a töltőanyagok már sokkal különlegesebbek lehetnek. Így például lehet memóriahab, ami a test hőmérsékletének hatására formálódik, így biztosítva a nyugodt alvást. Ezenkívül számos másfajta töltőanyag is alkalmazható, például gél, az egyensúlyi állapotot tartó mágnesek, vagy éppen kendermag.

A gyógyászati párnák számos előnnyel rendelkeznek az egyszerű textilpárnákhoz képest. Például egy ortopédiai párnák a nyakat és a fejet támogatja, így ellazíthatja a nyaki izmokat, javíthatja a testtartást és segíthet az alsó hátfájdalmak enyhítésében. A lábtartó párnák segíthetnek a visszeres panaszok enyhítésében, vagy egyszerűen csak kényelmesen elhelyezhetjük a lábainkat, amikor tévét nézünk.

Általánosságban elmondható, hogy a párnák és gyógyászati párnák számos előnnyel rendelkeznek, és szinte mindenki számára ajánlhatók, akár csak az egyszerű kényelem vagy a fájdalom enyhítése miatt. Azonban különös figyelmet kell fordítani a töltőanyag kiválasztására, hogy biztosítsuk, hogy az ne károsítsa a testet, valamint, hogy ideális formáját és keménységét tartsa hosszabb ideig.