Fertőtlenítők

Fontos a védekezés!


Fertőtlenítő kategóriánk széles kínálatában megtalálhatóak a kéz, bőr és eszköz fertőtlenítéshez szükséges szerek. Fertőtlenítő adagoló használatával érintés mentesen is fertőtleníthetjük kezünket az influenza időszakban!


266termék

A fertőtlenítők olyan vegyi anyagok, amelyek a kórokozók elpusztítására szolgálnak, és az emberek, állatok vagy a környezet fertőzései ellen hatnak. A fertőtlenítők használatának célja a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb mikroorganizmusok megsemmisítése vagy inaktiválása azokon a felületeken, amelyekkel az emberek nap mint nap érintkeznek.

A fertőtlenítő anyagok általában az alábbi módszerek valamelyikét használják:

- Kémiai fertőtlenítés: olyan anyagok felhasználása, amelyek elpusztítják a baktériumokat és vírusokat.

- Fizikai fertőtlenítés: például az ultrahang, magas hőmérséklet, vagy a sugárzások segítségével éri el a mikroorganizmusok inaktiválását.

A ha a fertőtlenítőszer a hatás után elmúlik, akkor utána is rendszeresen kell alkalmazni, hogy a kórokozók ne terjedjenek tovább.

A fertőtlenítők ma már számos területen használatosak, mint például a kórházakban, egészségügyi intézményekben, élelmiszeriparban, autómosókban, uszodákban és sok más helyen.

A fertőtlenítők hatása és használata nagyban varyál a típusától és az alkalmazási helyétől függően.

Mindazonáltal, az alkalmazásuknak vannak követelményei:
- A fertőtlenítőszernek biztonságosnak, hatékonyknak és gazdaságosnak kell lennie.
- A fertőtlenítőszernek nem szabad károsítania az anyagot, amelyet fertőtlenítünk
- A fertőtlenítőszernek nem szabad ártalmas anyagot vagy maradványt hagynia
- A fertőtlenítőszernek minden egyes használat előtt előírásoknak megfelelően kell kezelni és tárolni

Az egyszerű használatú fertőtlenítők, mint a szappanos kézmosás és az alkoholos kézmosás, könnyen elérhetők a boltokban és online is. Az eget is beborító COVID-19 megjelenése még inkább felfuttatta a fertőtlenítők használatát. Az alapos kézmosás fontossága kihangsúlyozódott. Az olyan fertőtlenítőszerek, amelyek alkoholbázisúak, hatékonyan képesek megölni és eltávolítani a baktériumokat és a vírusokat, ezáltal csökkenthetik a fertőzés kockázatát. Azonban a fertőtlenítők a megoldást nem jelentik, csak megnehezítik a potenciális fertőzések terjedését. Az embereknek mindig tiszta környezetbe, higiéniás körülmények közé kell kerülniük, továbbá a fertőtlenítőszer használatára is kell tekintettel lenni az emberi és a környezeti egészségre.