Kiszerelés: 500g
A specifikációban szereplő adatok 100 g termékre vonatkoznak.
Allergénektől mentes receptúra alapján készítve
A mimen termékek összetevői minden fő allergéntől mentesek és kukoricát sem tartalmaznak. A receptek kidolgozásánál is törekszünk a további allergén anyagok (tej, tojás) kizárására.
Hozzávalók:
- 250 g univerzális cirok lisztkeverék
- 230 ml langyos víz
- 10 g cukor
- 10 g friss élesztő
- 6 g só
Elkészítés sütőben: A langyos vizet, cukrot és élesztőt összekeverjük, ehhez adagoljuk a lisztet és sót. A hozzávalókat jól dagasszuk össze, amíg egyenletes nem lesz a tészta. Pihentessük 10 percet majd lisztezett felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót. Langyos helyen kelesszük (40C-on kb. 20 perc) a másfélszeresére. Sütés előtt kenjük meg olajjal a tészta tetejét, így tetszetősebb színe lesz és jól vágjuk be. Előmelegített 190C -os, hőlégkeveréses sütőben süssük 45 percig, a sütő aljába helyezzünk egy kis edényben vizet. Hűvös helyen, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Ipari sütő esetén: Sütés 190C -on, légkeveréssel 45 percig , első 1 perc 200C -on 30% gőzzel.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 600 ml szódavíz v. víz
- 4 db M-es tojás
- 12 g olaj
- 1 csipet só
Elkészítés: A hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk, várunk 5 percet míg besűrűsödik. Forró, kiolajozott palacsintasütőbe adagolva aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Ha sűrűsödik a palacsinta tészta öntsünk hozzá további vizet. Az adag kb. 15 db palacsintához elegendő.
Összetevők: cirokliszt (48%), tápióka keményítő, útifű maghéj rost, antioxidáns (aszkorbinsav).
Átlagos tápérték 100g termékben:
- Energia: 1470kJ / 347kcal
- Zsír: 1,8g
- amelyből telített zsírsavak: 0,4g
- Szénhidrát: 74,0g
- Rost: 7,1g
- Fehérje: 5,2g
- Só: 0,02g
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve tárolandó!