Kiszerelés: 500g
Glutenix Falusi gluténmentes fehérkenyér lisztkeverék amely elkészíthető kenyérsütő gépben vagy hagyományos sütőben.
- gluténmentes
- szójamentes
- élelmirost forrás
- fehérjeszegény PKU diétához alkalmas
Gluténmentes búzakeményítőt tartalmazó receptúra alapján készítve.
Azoknak ajánljuk, akik keresik a hagyományos búzakenyerek ízvilágát. A felhasznált gluténmentes búzakeményítőt minden gyártási tétel esetén laborvizsgálattal ellenőrizzük, hogy megfelel-e a szigorú gluténmentes előírásoknak. Amennyiben a glutén mellett a búzára is érzékeny vagy, válaszd az egyéb lisztekből, keményítőkből készült lisztkeverékeinket.
Hozzávalók:
- 200 g Glutenix Falusi kenyér keverék
- 70 g lágy margarin
- 2 tk só
- 6 g friss élesztő megfuttatva
- 40 ml langyos tejben és pici cukorban
- további 50 ml langyos tej
- reszelt sajt a tetejére
A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, kisodorjuk kb. félujjnyi vékonyra. Felét megkenjük olvasztott margarinnal vagy vajjal, félbehajtjuk. Ismét kisodorjuk stb.2-3 alkalommal. Ne legyen túl lágy és szakadós a tészta a belevitt zsiradéktól, inkább kevesebbszer hajtogassuk. Utoljára olyan vastagra hagyjuk, amilyen pogácsát szeretnénk, kiszúróval vágjuk formára, kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg sajttal. Sütőpapíron süssük 180 fokon 10-12 percig, hogy szép színe legyen.
Összetevők: gluténmentes búzakeményítő, kukoricaliszt, dextróz, gluténmentes zabrost, stabilizátorok (guargumi, xantángumi, E464), tejpor, burgonyarost, lisztkezelő szer (aszkorbinsav), térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), kukoricapehely liszt.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben / 100g kenyérben:
- Energia: 1428 kJ/337 kcal / 889 kJ/210 kcal
- Zsír: 0,2 g / 0,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,07 g / 0,1 g
- Szénhidrát: 80 g / 49,3 g
- amelyből cukrok: 3,3 g / 2,1 g
- Rost: 5,0 g / 3,2 g
- Fehérje: 1,2 g / 1,1 g
- Só: 0,07 g / 1,84 g
Tárolás: száraz, hűvös helyen