Nettó tömeg: 250g
Eritrit és stevia keveréke, mely ötször édesebb a répacukornál. Az eritrit enyhíti a stevia kesernyés mellékízét.
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre. Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet. Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést. Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását.
Glikémiás indexe: 0. Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g).
Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják. Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg
A sztívia (stevia, jázminpakóca) egy igazán különleges növény, levelei ugyanis édesek. A leveléből készült kivonatot használhatjuk természetes édesítőszerként.
Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát-bevitelű étrendekben édesítésre. Egyes tüneteket, mint amilyen az elhízás, a cukorbetegség, az allergia, az érelmeszesedés, vagy a magas vérnyomás, előnyösen befolyásolhat. A vércukorszintre nincs hatása, sőt még kissé növeli is a glükóztoleranciát, ezért cukorbetegek számára is használható. Meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen.
Összetevők:
eritritol, sztívia (1,85%)