A tápiókához a durván őrölt gyökérből nyerik ki az értékes tápanyagot és nedves állapotban forró lapon szárítják. Dél-Amerikában és általában a trópusokon fontos néptáplálék, Európában is ismerik, gyermekek és betegek táplálására alkalmas ételt.
A tápiókagyöngy alapanyagát a tápiókalisztet a maniókagyökérből nyerik. Japán gyöngynek is szokták nevezni, jópofa, apró buborékokhoz, vagy nagyobb szemű kaviárhoz hasonlít, a csúcskonyhákban is szívesen használják.
A tápiókagyöngy kiváló kocsonyásító és sűrítő anyag, amelyből könnyedén készíthetünk nagyszerű pudingokat is. Könnyedén felhasználható gluténmentes alapanyag.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
- Energiaérték: 1498 KJ / 358 kcal
- Fehérje: 0 g
- Szénhidrát: 80 g
- Zsír: 0 g
Összetevők:
- tápióka* (=manióka*) keményítő *
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!