A kollagén a kötőszövetek rugalmasságáért felelős fehérje molekula. Rendkívül alacsony tápértékű, száraz állapotában 98% arányban fehérjét tartalmazó, könnyen felszívódó, természetes anyag. Magas fehérjetartalmánál fogva hozzájárulhat a csontok és porcok állapotának javításához. Rendszeres fogyasztása nagymértékben csökkentheti, vagy megszüntetheti az ízületi fájdalmakat. Haj- és körömerősítő, bőrregeneráló hatású, javítja a bőr struktúráját. A kollagén, mint minden fehérje, aminosavakra bomlik, ezáltal szívódik fel keringési rendszerünkbe.
A termék speciális eljárással gyártott alacsony, 200 bloom számú zselatinból készül, ezért emésztése könnyű.
1 adag=2000 mg (1 kis kávéskanál). Napi 1-2 adag kollagén italpor bevitele javasolt, langyos vízben elkeverve.