Figyelem! A Korábban ismert, erős "halíz" megszűntetése érdekében új szűrési eljárással készül, így az olaj színe megváltozott!Kiszerelés: 250 mlAz omega-3 zsírsavakról az utóbbi évtizedekben derült ki, hogy milyen fontos szerepük van az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában. A többszörösen telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat a szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával, élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni.A bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3 tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem megfelelő a táplálkozásunkban.Martha Clare Morris és munkatársai 31 omega-3-mal végzett klinikai vizsgálat kiértékelésével megállapították, hogy az omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését, a magas vérnyomást kimutathatóan csökkenti a rendszeres, napi 3-5 ml halolaj fogyasztása A lazacolaj gazdag forrása az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) nevű omega-3 zsírsavaknak. Ezen zsírsavakból 300-1000 mg-ot célszerű fogyasztanunk naponta, ugyanis az EPA és a DHA hozzájárul a vér normál triglicerid szintjének megtartásához, az egészséges szívműködéshez és a normális véralvadás fenntartásához. Az EPA és DHA a vérsűrűség természetes csökkentői. Alacsonyan tartják a koleszterinszintet, csökkentik a magas vérnyomást, illetve megőrzik az erek rugalmasságát. Szabályozzák a szívritmust, csökkentik a trombózis, a stroke és szívinfarktus kockázatát.A várandós nőknek a terhesség ideje alatt azért fontos megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsavat fogyasztaniuk, hogy biztosítsák babájuknak az optimális tápanyagokat az agy, a szem, az idegrendszer fejlődéséhez.AZ EPA és DHA enyhíti az allergia és az asztma tüneteit és csökkenti a tumoros megbetegedések (pl. prosztata-, emlő- és vastagbélrák) kialakulásának kockázatát. Gyulladáscsökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta fájdalmak enyhülését, de előnyös az ekcémára, gyulladásos megbetegedések és menstruációs fájdalmak ellen is.Az EPA és DHA sejtszintű szerepének ismeretében érthető módon az intelligenciaszintre és a hangulatra is jelentős hatással van, továbbá jótékony hatással van a kedélyállapotra.Norvégia hideg, tiszta vizeiben élő lazacokból kivont halolaj, omega-3 forrásként kiválóan használható. Alkalmazható akár ételeink ízesítésére, halételekhez, salátákhoz, de fogyaszthatjuk magában is. Közvetlenül fogyasztva 3-5 ml-t (egy kiskanál) a nyelv alá véve, majd vizet kortyolva még a jellegzetes, erős hal íz sem érződik.Összetevők: lazacolajTárolás: Szobahőmérsékleten tartandó.Felhasználási javaslat: Ajánljuk magában vagy saláták, melegételek utólagos ízesítésére. Főzéskor a magas biológiai értékű telítetlen zsírsavak elbomlanak, ezért csak nyersen, főzés nélkül fogyasszuk a lazacolajat!Forgalmazó: Dr. AlimentA specifikációban megjelölt hatóanyag 10 ml lazac olajra vonatkozik.A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!