A cékla a beta vulagris növény fő gyökérrésze. A gyökér sötétvörös-lila színe az élelmiszereknek élénk színt ad. Gyakori a kelet-európai konyhákban. Add hozzá a bio céklaport a smoothie-khoz, süteményekhez, mártásokhoz, salátaöntetekhez és levesekhez, hogy jellegzetesen édeskések és természetes módon, sziporkázóan színesek legyenek. Európába a rómaiak segítségével jutott el és elsősorban gyógyszerként vált ismertté, csak később terjedt el, mint élelmiszer. Bár eleinte jellemzően főzték vagy salátákat készítettek belőle, az elmúlt évszázadokban felhasználása egyre sokoldalúbbá vált és népszerűsége folyamatosan nőtt. A BioMenü BIO CÉKLA port ellenőrzött körülmények között termesztik. Gondosan válogatják, tisztítják, majd kíméletesen szárítják, porítják és csomagolják. Így megőrzi eredeti, gazdag tápanyagtartalmát. Dúskál a vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben. Sárgarépával keverve hatásos májtisztító kúrára is alkalmas.