A búzafűport a triticum aestivum növény leveleiből állítják elő, amelyet termékeny európai síkságokon termesztenek. A tápanyagtartalmuk csúcsán lévő, fiatal növényeket takarítják be. Ezt követően Európa egyik legnagyobb, rendkívül innovatív és hatékony dehidratáló létesítményben dolgozzák fel, majd finomra őrlik. 1 kg por előállításához 5 kg friss levél szükséges.
A búzafű segíthet az emésztésben és a belső szervek működésében. Az emésztőrendszerben hatékonyan segíthet a kórokozó baktériumok és a hasznos baktériumok egyensúlyának helyreállításában, illetve az egészséges immunrendszer fenntartásában. Magas klorofill-tartalma miatt a vért oxigénnel dúsítja, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe lehet. A búzafű bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás. A SOD különleges hatású antioxidáns enzim, szabadgyök fogó, mely jelentősen lelassíthatja a sejtöregedést. Nincs lúgosító kúra, méregtelenítés, salaktalanítás búzafű nélkül. A tavaszi fáradtság energizáló zöldje, fogyasztása kedvezően befolyásolhat számos allergiás tünetet (pl. parlagfű allergiát).
ALLERGÉNEK