A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. Minél szélsőségesebb, kontinentálisabb az éghajlat, annál jobb minőségű a búza sikérje, feltéve, hogy jó a talaj vízgazdálkodása, humuszos. A tömeges termelésre való áttérés a búza tulajdonságait a kevésbbé acélos, azonban lisztes és bőtermő irányba tolta el. Emiatt a kereskedelmi forgalomban kapható lisztekből történő otthoni (például kenyérsütőgépben való sütéshez) kb 500-700 gramm tömegű kenyérre számítva egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges.
A búzasikérből búzahús is készíthető a terméken található utasítás szerint. Ezt a vízzel összedolgozott masszát megfelelően fűszerezve javasoljuk az ízfokozómentes A búzasikér egy duzzadásra képes anyag. Készíthetünk belőle búzahúst (szejtánt) amely megfelelő fűszerezéssel, rántva vagy sütve a húshoz hasonló ízű és állagú étel.
Felhasználása: alacsony sikértartalmú lisztek javítására (kenyérsütéskor) vagy szejtán készítéséhez
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1632 kJ/386kcal
Zsír: 6g
amelyből telített zsírsavak: 1g
Szénhidrát: 9g
amelyből cukor: 4g
Fehérje: 75g
Só: 0,250g
Száraz hűvös helyen tartandó!
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Származási ország: Lengyelország