JutaVit Glükozamin + Kondroitin + Kollagén + MSM + D+C filmtabletta
A készítmény megnövelt hatóanyag tartalommal rendelkezik, annak érdekében, hogy az összetevői elősegítsék a porcok épségének megőrzését és hozzájáruljanak a normális porcképződéshez.
Alkalmazása javasolt ízületi betegség vagy fokozott ízületi megterhelés következtében kialakuló porc-, illetve ízületi rendellenesség esetén.
C-vitamin:
A legnagyobb mennyiségben szükséges vitamin. Elsősorban a nátha és a megfázás elleni természetes gyógyszerként ismert. Az első tünetek megjelenésekor elkezdett magasabb dózisú C-vitamin szedése akár 30 százalékkal is csökkentheti a betegség időtartamát, emellett jelentősen enyhíti a betegséget kísérő tüneteket. Bizonyítottan erősíti az immunrendszer működését, növeli az ellenálló képességet a fertőzésekkel, betegségekkel szemben, egészségesen tartja az érrendszert, megerősíti a kötőszöveteket, az inakat, ínszalagokat, az ízületeket és a fogínyt. Megelőző szerepe lehet a szívproblémák kialakulásában.
A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a csontozat, a porcok, a fogíny, a fogak és a bőr normál állapotának fenntartásához.
Mozgásszerv rendszerünk aktív és passzív részből áll. A passzív részt a csontvázrendszerünk és az ízületek alkotják. Testünk mozgását az ízületek teszik lehetővé, melynek fontos eleme a csontok végeit védő porcszövet. A porc egy nagy teherbírású, rugalmas szövet, melynek rugalmassága szorosan függ a porcsejtek által termelt sejtek közötti állomány víztartalmától.
Glükozamin:
Természetes szénhidrát, az ízületek kenőanyagának egyik legfőbb alkotóeleme. Segíti a súrlódásnak kitett ízületek egészséges működését és a porcszövetek újraképződését. Biztosítja a szalagok, kötőszövetek rugalmasságát, csökkenti az ízületi fájdalmakat, a gyulladásokat. A szervezet saját maga nem állítja elő, ezért elengedhetetlen a rendszeres pótlása. Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, túlsúlyosaknak megelőzésként is javasolt a fogyasztása. Megőrzi az ízületek, porcok és inak egészségét. A legtöbb élelmiszer tartalmaz kis mennyiségű glükozamint, de a tengeri eredetű táplálékokban fordul elő a legnagyobb mennyiségben, különösen a kagylókban.
Kondroitin:
A kondroitin egy természetes anyag, amely az emberi testben megtalálható és a porc fő összetevője. A kiegészítő formában megtalálható kondroitin természetesen származhat állati porcokból (marha, sertés vagy cápa) vagy lehet az ember által előállított. A laboratóriumi körülmények között készített kondroitin formát chondroitin-szulfátnak nevezik, amely a kondroitin és az ásványi sók kombinációja, és elősegíti annak felszívódását. Mit csinálnak a kondroitin-kiegészítők? Mind a természetes, mind a laboratóriumi kondroitin segít a kötőszövet kialakításában szerte testben, beleértve az ízületeket és a gyomor-bélrendszert (GI) is. Mivel a kondroitin működése a víz megtartásával jár, segít a merev vagy sérült szövetek és ízületek rugalmasságának megtartásában és növelésében. Segít az ízületi fájdalom kezelésében, a sérülések helyreállításában és a regenerációban, fokozza a sebgyógyulást és késlelteti a bőr öregedését.
A glükozamin-szulfát és a kondroitin-szulfát a porcszövet vízmegkötő képességű, természetes alkotórészei.
Kollagén:
Természetes fehérje, amely biztosítja a szervek és a szövetek rugalmasságát, építi a porcokat, az ízületeket, a hajat, a körmöket, a bőrt és minden létfontosságú szervet. A kor előrehaladtával egyre kevesebb termelődik belőle, ezért kívülről szükséges pótolni. A kollagén segíthet lelassítani az öregedési folyamatokat, a kozmetikai, orvosi implantátumok vagy injekciós töltőanyagokkal szemben tartósabb és természetes eredményt hoz. A ráncfeltöltés, az elszíneződések és a hegek kezelése mellett javít a porcok állapotán, a csontok rugalmasságán, és enyhít az ízületi gyulladásokon is.
A kollagén a bőrszövet egyik természetes alkotóeleme.
A termékben található kollagén a Peptan marha kollagén peptidből készül.