Összetevők: gluténmentes BÚZAkeményítő, lenmag, tökmag, napraforgó mag, szőlőmagliszt, alma rost, dextróz, pörkölt cikória, psyllium rost, térfogatnövelő szer (nátrium-bikarbonát, E464), stabilizátor (guar és xantan gumi), antioxidáns (aszkorbinsav).
35 %-kal csökkentett szénhidrát tartalmú gluténmentes lisztkeverék
Gluténérzékenység mellé társult cukorbetegség és IR barát diéta esetén ajánljuk.
Felhasználási javaslat:
250 g ALBA-TUTTI lisztkeverék
155 ml langyos víz,
10 g friss élesztő
5 g só.
Elkészítés:
Dagasszuk jól össze a tésztát (5-8 perc) és formázzuk meg.
Fújjuk le olajspray-vel vagy olajjal kenjük le.
Lefedve 35-40 °C fokos helyen kelesszük duplájára (kb. 1 óra).
210 °C-os sütőben 30 percig süssük készre.
A csomagoláson található recept szerinti gluténmentes kenyér:
Tápérték / 100 g-ban
Energiatartalom: 976kJ (238kcal)
Zsír: 8,9 g
– ebből telített zsírsav: 1,6 g
Szénhidrát: 32,9 g
– ebből cukor: 2,9 g
Élelmi rost: 6,24 g
Fehérje: 5,4 g
Só: 1,47 g
burgonyamentes, csökkentett szénhidráttartalmú, fehérjeszegény (PKU), glutamátmentes, gluténmentes, hajdinamentes, kukoricamentes, laktózmentes, mogyorómentes, rizsmentes, rostban gazdag, szójamentes, tartósítószermentes, tejmentes, tojásmentes, vegán