Szájhigiénia

Szájhigiénia

A megfelelő szájhigiénia nem csak fogaink épségének védelme, de egyéb egészségügyi problémák, illetve komolyabb betegségek elkerülésének érdekében is alapvető fontosságú.


147termék
 

A szájhigiénia alapvető fontosságú az egész test egészségének megőrzése szempontjából. Az egészséges szájüreg megakadályozza a baktériumok és a káros anyagok szaporodását, amelyek különböző betegségeket okozhatnak.

A szájhigiénia lényege, hogy megelőzzük az egészségügyi problémákat, például a szájban előforduló baktériumok megszüntetésével és az ételekből és italokból származó maradványok eltávolításával. A szájhigiénia tartalmazza a napi rendszerességgel végzett rutin tevékenységeket, mint például a fogmosás, a fogselymezés, a szájöblítés és a nyelv tisztítása.

Fontos figyelmet fordítani a helyes fogmosástechnikára, amely magában foglalja a fogsor minden egyes fogának alapos tisztítását, valamint a fogíny és az nyelv tisztítását is. A fogkefének rendelkeznie kell elég puha sörtével ahhoz, hogy a fogínyt se sértse, ugyanakkor elég kemény legyen, hogy eltávolítsa az ételmaradványokat és a fogkövet.

A rendszeres fogmosás segít elkerülni a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kialakulását. A fogselymezés a fogak közötti területek tisztítására szolgál, segít eltávolítani az ételmaradványokat és a plakkot, amelyeket a fogkefével nem lehet eltávolítani. Az ételmaradványok és a plakk a baktériumok szaporodásának ideális teret biztosítanak, amelyek étkezés után kiváltják az erjedési folyamatokat.

A szájvíz használata eltávolítja a szájban lévő baktériumokat, frissítően hat, és kellemes érzést ad az ínynek és a szájnak. A helyes szájöblítési technika, lehetővé teszi, hogy az összes helyre eljusson a szájban, amely befolyásolja a száj egészségét.

Az egészséges száj a betegségektől való védelem mellett, kellemes érzést és magabiztosságot is biztosít, amikor beszélünk vagy nevetünk. Imádjuk mosolyunkat, gondozzuk szánkat!