A polentát először Észak-Olaszországban használták, de ma már az egész világon ismerik. Olaszországban már több generáció óta népszerű.
A polenta új reneszánszát éli, egyre többen használják. Fő alapanyaga a gluténmentes kukoricadara a lisztérzékenyek körében is népszerű. Laktat, egészséges és változatosan elkészíthető – nemcsak köretnek vagy főételnek, hanem snacknek és süteménynek is kiváló.
ÖSSZETEVŐK: kukoricadara (előfőzött) 96% (származási hely:Olaszország), szárított zöldségek 4% (paprika, sárgarépa, hagyma, cukkini, padlizsán, petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom).
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1574kJ/372kcal; zsír: 3,4g (ebből telített zsír: 0,5g), szénhidrát: 74g (ebből cukor: 0,8g), fehérje: 7,8g, rost: 7g, só: 0g.
ELKÉSZÍTÉS: Forraljunk fel egy fazékban 1,5 liter sós vizet (1 evőkanál só). Amikor forrni kezd, öntse a zacskó tartalmát az edénybe és közben élénken keverje, nehogy csomók képződjenek! Lassan, folyamatos kevergetés mellett főzzük legalább 5 percig. Öntsük egy nagy tányérra és ízlés szerint ízesítsük olvasztott vajjal vagy extra szűz olívaolajjal és némi reszelt parmezán sajttal.
Tárolás: kérjük tárolja hűvös, száraz, fénytől védett helyen. Felbontás után zárja vissza a tasakot. Védőgázba csomagolva.