A polentát először Észak-Olaszországban használták, de ma már az egész világon ismerik. Olaszorszábban már több generáció óta népszerű.
A polenta új reneszánszát éli, egyre többen használják. Fö alapanyaga a gluténmentes kukoricadara a liszérzékenyek körében is népszerű. Laktat, egészséges és változatosan elkészíthető-nem csak köretnek vagy főételnek, hanem snacknek és süteménynek is kiváló.
ÖSSZETEVŐK: kukoricadara előfőzött 96% (származási hely: Olaszország), szárított ízletes vargánya (Botelus Edulis) 2,6%, szárított sárgarépa, szárított petrezselyem, szárított metélőhagyma, szárított fokhagyma.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1598kJ/378kcal; zsír: 3,54g (ebből telített zsír: 0,48g), szénhidrát: 74,4g (ebből cukor: 0,69 g), fehérje: 8,58g, rost: 7,11g, só: 0g.
ELKÉSZÍTÉS: Forraljunk fel egy fazékban 1,5 liter sós vizet (1 evőkanál só). Amikor forrni kezd, öntse a zacskó tartalmát az edénybe és közben élénken keverje, nehogy csomók képződjenek! Lassan, folyamatos kevergetés mellett főzzük legalább 5 percig. Öntsük egy nagy tányérra és ízlés szerint ízesítsük olvasztott vajjal vagy extra szűz olívaolajjal és némi reszelt parmezán sajttal. Tárolás: Kérjük tárolja hűvös, száraz, fénytől védett helyen. Felbontás után zárja vissza a tasakot. Védőgázba csomagolva.