KULCS A ZSÍRÉGETÉSHEZ KÖNYV
Ez a könyv napjaink egyik legnépszerűbb témájával, a zsírégetéssel és annak megoldásával foglalkozik. A legújabb kutatások, eredmények ismeretében biztonsággal mondhatjuk, hogy az egészséges és hosszú élet egyik alapja az ideális test. Ez a könyv remekül illeszkedik az eddigi Kulcs könyvekhez. Nem kiegészíti azokat, hanem újabb ismeretekkel, eszközökkel segít abban, hogy testünk védekező mechanizmusát jó formába hozzuk, tartsuk.
RÉSZLETEK
Szervezetünk több ezer milliárd sejtjének működése során kétféle dolog történhet az elfogyasztott ételből származó energiaforrással, a cukorral: vagy hasznosítjuk azt az életben maradásunk érdekében (energiát ad nekünk, „elégetjük”), vagy a fölösleget elraktározzuk, tartalékoljuk a későbbi felhasználásra, hogy később nyerjünk energiát belőle.
Tény, hogy a májunkban és az izmainkban levő cukortartalékok csak kevés gyorsan mozgósítható üzemanyagot – azaz cukrot – képesek tárolni, míg a zsírsejtjeink, amik üresen kis tasakocskákhoz hasonlítanak, szinte bármennyi fölös, zsírrá átalakított cukor üzemanyagot képesek elraktározni.
Ha a zsírszöveteinkben a zsírsejtek száma nem elérte a maximumot, akkor több raktározó helyre van szükség. Azaz újabb zsírszövet képződik, ami az egyre terebélyesedő testméreteinken és gyarapodó testsúlyunkon is meglátszik.
Ezt a folyamatot hívjuk elhízásnak. Így keletkezik a túlsúly.
Erre mondják általában a szakemberek, hogy „túl sok kalóriát” fogyasztunk, és túl keveset mozgunk. Ez a „mozgásszegény életmód” következménye.
Az ilyen és hasonló megállapítások azonban nem oldják meg azokat a panaszokat, amik az egyre növekvő túlsúllyal járnak kéz a kézben.
A könyv lapjain igyekszem becsülettel körbejárni a zsírégetés vagy zsírraktározás, illetve inkább zsírfelhalmozás „mérleghintáját”.
Ez a két folyamat nyilvánvalóan ellentétes egymással – gondolnánk, hiszen vagy zsírt égetek el, vagy zsírt teszek félre a növekvő pocak, megvastagodó csípők, combok vagy alkarok folyamatosan megtöltődő zsírsejtjeiben.
A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Ennek a könyvnek a célja pont az, hogy a fenti két, egymással ellentétesnek látszó folyamatnak a megértése után, már tenni tudjunk, és tenni akarjunk a szervezetünkben lejátszódó folyamatok ismeretében annak érdekébe, hogy alakunk és testsúlyunk az egészségünket is támogató irányban változzon.
Ez a könyv a zsírégetést teszi a középpontba, és sorra veszi a zsírégetésre ható olyan tényezőket, amikre bárki hatást gyakorolhat, amiken bárki változtathat.
Olvasói vélemények:
„Nagyon jól érthető a könyv!”
„Már értem, hogy miért nem sikerült eddig lefogynom: túl stresszes voltam!”
„Le sem tudtam tenni, két nap alatt kiolvastam! Az egyik nagy kedvencem.”
"A tartós sikerhez minden, a zsírégetésre ható tényezővel számolni kell.
Ezért páratlan a Kulcs a zsírégetéshez című könyv!
A könyv kitér a zsírégetés minden olyan fontos területére, ami összefüggésében egy valódi életmódváltást jelent, ami messze nem csak annyiból áll, hogy együnk kevesebb cukrot (azaz szénhidrátot) és jóval több zsírt.
Ez a könyv arra ösztönzi az olvasót, hogy bátran kezdjen bele, és használja a könyvben leírt javaslatokat a maga javára, egészsége érdekében." - Dr Suba Réka
A könyv középpontjában a zsírégetés áll.