Tensel me2001+ izomstimulátor

A termék OEP támogatott. Használat elött olvassa el a használati útmutatót és kérdezze meg kezelőorvosa véleményét! ISO: 04 27 09 - Nem ortézisként használt izomingerlők
Indikáció: Végtagok pareticus, bénult izmainak rehabilitációja céljára, valamint inkontinencia esetén.
Szakképesítési követelmény: ortopédia-traumatológia, ortopédia, traumatológia, reumatológia, neurológia, gyermekneurológia, sebészet, gyermeksebészet, idegsebészet, urológia, szülészet-nőgyógyászat, gyermeknőgyógyászat, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, nefrológia, orvosi rehabilitáció (csecsemő- és gyermekgyógyászat).
A termék leírása:

A TENSEL ME 2001+ készülék egy csatornás, 2 pár elektródával használható hálózati adapterrel működő 9 programos izomkezelő, galván-, és TENS készülék

A készülék főbb ALKALMAZÁSI TERÜLETEI
-izomállapot felmérése a megfelelő kezelés kiválasztásához
-izomkezelés (sorvadt, részlegesen bénult és teljes bénult idegvezetésű izmok kezelésére)
-inkontinencia kezelés speciális elektródapárral (vizelet-, széklet-, és gáztartási zavarok legtöbb esetben gyors, sikeres kezelésére)
-fájdalomcsillapítás osztott kábellel
-masszázs osztott kábellel
-iontoforézis

A Tensel Me 2001+ készülék ELŐNYEI

• A tartozék speciális inkontinencia elektródapárral a hólyag-, és a medencealapi izmok hatékonyabb kezelése végezhető

• A kezelés 1 vagy 2 pár elektródával, osztott kábellel végezhető masszázs, fájdalomkezelés és a bővérűség keltés területein.

• KISUGÁRZÓ fájdalmak kezelése egész "testhosszban" végezhető

• Fájdalomcsillapítás esetén a FÁJDALOM TERÜLETE JOBBAN KÖZREFOGHATÓ, hatékonyabban végezhető

• Masszázs esetén az osztott kábel által közvetített „lebegőáram” TERMÉSZETES MASSZÁZS ÉRZET kelt. Az ellazulás, a bővérűségkeltés HATÉKONYABB, mint 1 pár elektródával pl. felfekvések környéki kezelése stb.

• Izomkezelés: a készülék áramformái az adott izomállapotnak LEGMEGFELELŐBB impulzus paramétereket alkalmazzák. A 9 programból kiválasztható az adott probléma kezelésére legalkalmasabb ÖNMŰKÖDŐ PROGRAM, nem szükséges bajlódni a bonyolult áramformák beállításával. Programkiválasztás után egyszerűen a „Start” gombbal indítható a kezelés.

• A készülék kialakítása egyszerű, biztonságos házi alkalmazást tesz lehetővé. Elkerülhető a bejárás az intézeti kezelésekre és a kezelés napi két-háromszori alkalommal is végezhető, ezzel a kezeléssorozat hatékonysága jóval nagyobb.

• A készülék sokoldalúságának köszönhetően komplex kezelés végezhető. (Pl. izomkezelés előtt lazítás, keringésfokozás)


• Szelektív ingeráram kezelés: Az 1;2 és 3 programok
• a teljes bénult, idegvezetés nélküli, általában gerincsérült vagy "helyi" sérülésből adódóan elhalt vagy szakadt idegvezetésű bénult izmok kezelésére alkalmazzák. FONTOS: A kezelés előrehaladtával az idegállapot helyreállásakor eltérő áramformára, és impulzus jellemzőkre lehet szükség. A készülék egy másik programját használva szebben reagálhat az izom, gyorsabban gyógyulhat. Ezért fontos a kezelőorvossal, vagy gyógytornásszal, vagy fizioterápiás szakemberrel, vagy akár önállóan néhány havonta ellenőrizni a készülék többi izommozgató programjának hatását a kezelt izomra.

Hullámformák:
A háromszög impulzus kíméletes izomkezelést végez sérült vagy szakadt idegvezetésű izmokon (1;2 és 3. programok)
A négyszögimpulzus ép beidegzésű, de sorvadt izom kezelésére alkalmas valamint makacs fájdalmak csillapítására. (4 és 5-ös programok)

Hullámcsomaggal történő stimulálás: pl. 4; 6; 8 programok:
Ép beidegződésű izmok szebben reagálnak rá pl. inkontinencia, vagy részleges mozgatóizom bélnulások

TENS kezelés:
A bőrön át végezhető elektromos ideg ingerlés (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation = TENS), alkalmas izom és idegfájdalom csillapítására, A TENS kezelés segítségével a fájdalomérzet csökkenésére, fájdalomcsillapító szerek csökkentésére van lehetőség. Figyelem! A fájdalomcsillapítás TÜNETI kezelés, nem helyettesíti a fájdalom okának feltárását!

Mikor gyógyít a TENS?
-Az izmok kezelése, az inkontinens állapot helyreállítása nem csoda, hanem egyszerű jelenség. A hólyag-, medenceizmok, vagy mozgatóizmok elektromos kezelése hatására a renyhe izomállapot okán fellépő tünetek csökkenthetők, az érintett izmok megerősödhetnek, az addigi renyhe állapotuk miatt fennálló tünetek javulnak, megszűnnek!
-Idegbecsípődések
Masszázzsal, lazító kezelésekkel esély van a "becsípődött" ideg felszabadítására, ilyenkor a felépülés lényegesen gyorsabb. A kezelés lazító, fájdalomcsillapító, masszírozó hatású, ennek ellenére nem minden esetben elég önmagában a "becsípődött" ideg felszabadítására.

A Galvánkezelés (9.program) célszerű szakember felügyelete mellett végezni, mert óvatosságot és a bőrfelület folyamatos ellenőrzésését igényli a program használata, a szükségesnél hosszabb kezelés hatására esetlegesen kialakuló kellemetlen bőrpír elkerülése érdekében.


Tartozékok:

4 db gumielektróda
4 db nedvesíthető filclap
2 db kábel csatlakozóval
Az elektróda rögzítéséhez bőrkímélő tapasz (de használhat gumipertlit, gézcsíkot, tépőzár-szalagot is)
Használati útmutató
Adapter

Külön rendelhető tartozékok:
-gumielektródák minden méretben (arc kezeléshez, tömegesebb izmok kezeléséhez, iontoforézishez, inkontinencia kezeléshez)
-Inkontinencia: speciális elektródák több méretben (FONTOS: klinikai vizsgálatok, tapasztalataink és a szakirodalom szerint szinte egyformán hatékony az inkontinencia kezelése a hagyományos felületi elektródák és a szondák használatával is. Célszerű először a hagyományos, felületi elektródákat kipróbálni, és, ha nem elégedett az eredménnyel, akkor áttérni a költségesebb nagyobb méretű elektródákra vagy az igen ritka esetekben szükségessé váló lényegesen drágább szondák használatára. )
-Öntapadó elektródák több méretben (nehezen elérhető pl. háti területek kezelésekor egyszerűbb az elektródák felhelyezése,)
-Pontelektróda az arcizmok, légzőizmok vagy gyermekek kezeléséhez
osztott kábel (4 elektróda együttes alkalmazásához, lebegőárammal) a fájdalom hatékonyabb közrefogásához, masszázshoz

Műszaki adatok:
Hálózati adapter: NNNF120P030
Méretek: 155 x 104 x 40 mm
Tömeg: 0,3 kg
TENS: Normál, Burst, Modulált
Szelektív ingeráram
Galvánáram
Nincs raktáron
60 770 Ft / db
Adatok
Raktárkészlet:
Nincs
Gyártó:
TENSEL
Cikkszám:
SAL0118305
Tömeg:
1 kg/db
Higiéniai termék
Kiegészítő termékek