Latin név: Persea gratissima
Javasolt alkalmazás:
száraz és normál bőr ápolására, masszázsolaj készítéséhez
Előállítás, termesztés, elterjedés
Az avokádóolajat (Avocado oleum) a babérfélék családjába (Lauraceae) tartozó avokádófa (Persea gratissima, syn. P. americana) magnélküli, körte vagy tojásdad alakú terméseiből préseléssel állítják elő. A kinyert olaj mennyisége elérheti a 30%-ot.
Összetétel, minőség
A frissen préselt olaj sűrű, zöldes színű, a finomítási eljárás után azonban sárgává változik. Az olajban főként telítetlen zsírsavak (olaj-, linol-, palmitoleinsav) észterei vannak jelen, ezek összmennyisége elérheti a 80%-ot. A telítetlen zsírsavészterek mellett egy telített zsírsav, a palmitinsav észtere is megtalálható az olajban, mégpedig 5-25%-nyi mennyiségben. Az olaj további, figyelmet érdemlő összetevői a vitaminok (pl. A-vitamin) és a fitoszterolok (pl. béta-szitoszterol).
Felhasználás
Az avokádóolaj bőrtápláló, a bőr szárazságát enyhítő, a bőr nedvességmegőrző képességét fokozó hatású. Különösen a száraz, vízhiányos és érzékeny bőr ápolására ajánljuk a használatát. Egymagában vagy úgynevezett bázisolajok (pl. mandula, földimogyoró, szőlőmag) hatásainak kiegészítésére teszik zsíros olaj keverékekbe, illetve használják fel bőr- és testápoló készítményekhez, mintegy 3-10%-os mennyiségben.
 |
Több, mint 120.000 sikeres megrendelés és reméljük legalább ennyi elégedett vásárló. :) |
 |
Rövid szállítási idő. A rendelések 97%-át
2-3 munkanapon belül teljesítjük.
|
 |
Termék cseréje, gyors és rugalmas ügyintézéssel.
Pár napon belül is akár.
|
 |
Ügyfélszolgálat minden H-P 8-16 óráig.
E-mailekre nagyon gyors válasz.
|